10 ιδέες για μία ξεχωριστή ημέρα γενεθλίων των παιδιών

Πάμε λοιπόν!

 1. Γράφουμε στον καθρέφτη του μπάνιου «Χρόνια πολλά (όνομα)» και την ηλικία τους. Τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν τη νέα τους ηλικία γραμμένη!

2. Κολλάμε σερπαντίνες ή κορδέλες στο κούφωμα της πόρτας του δωματίου τους. Η πολύχρωμη κουρτίνα που δημιουργείται δίνει ένα ιδιαίτερο εορταστικό κλίμα. (Ναι το ξέρω. Αυτό με τις σερπαντίνες το είχα γράψει και στο προηγούμενο post. Απλά φέτος έβγαλα φωτογραφία από τα πρόσφατα γενέθλια, κι έτσι το ξαναγράφω για να ανεβάσω τη φωτογραφία!)

3. Βάζουμε ένα σημειωματάκι μέσα στο φαγητό τους για το σχολείο. Αν τις καθημερινές δεν συνηθίζουμε  να βάζουμε σημειωματάκι , ό,τι κι αν τους γράψουμε την ημέρα των γενεθλίων θα είναι μια όμορφη έκπληξη.  Αν το συνηθίζουμε έτσι κι αλλιώς, μπορούμε να γράψουμε κάτι ιδιαίτερο ή να βάλουμε μαζί κι ένα μικρό δωράκι (ένα πακέτο αυτοκόλλητα, ένα σοκολατάκι ή κάτι άλλο που θα τους δώσει χαρά). Έχουμε μήπως μεγαλύτερο παιδί που έχει δικό του κινητό; Του στέλνουμε SMS

4. Ποιος είπε ότι στολίζουμε μόνο το σπίτι με μπαλόνια; Στολίζουμε ΚΑΙ το αυτοκίνητο. Πηγαίνουμε να πάρουμε τα παιδιά από το σχολείο, έχοντας γεμίσει το αυτοκίνητο με μπαλόνια, σερπαντίνες και σημαιάκια. Φανταστείτε τη χαρά τους όταν θα τα δουν!

5. Διοργανώνουμε ένα mini surprise party! Δε χρειάζεται να είναι «κανονικό» πάρτι. Απλά να έχουμε κανονίσει κάποιου είδους έκπληξη. Για παράδειγμα να περιμένουν κρυμμένοι στο σπίτι ο παππούς και η γιαγιά ή κάποιος φίλος ή κάποιο παιδί της γειτονιάς. Ή να συναντήσουμε «τυχαία» έξω κάποιους φίλους που θα κρατάνε σερπαντίνες ή κομφετί και θα «επιτεθούν» στον εορτάζοντα λέγοντας «Χρόνια πολλάαααα

6. «Εκείνο που μου αρέσει περισσότερο σε σένα είναι…» Λίγο πριν ή λίγο μετά από την τούρτα, ο καθένας στην οικογένεια λέει με τη σειρά του τι του αρέσει περισσότερο στον εορτάζοντα.   Οι νονοί ή οι άλλοι αγαπημένοι που δε θα είναι εκεί την ημέρα των γενεθλίων, τα λένε τηλεφωνικά!

7. Ανακοινώνουμε ότι εκείνη την ημέρα δε θα ανοίξουμε καθόλου τον υπολογιστή μας, το tablet ή το κινητό μας.  Και αφιερώνουμε την ημέρα στα παιδιά. Είναι η μέρα τους (και η μέρα μας).

8. Φτιάχνουμε ένα slideshow με φωτογραφίες από τα γενέθλιά τους των περασμένων ετών. Προσθέτουμε την αγαπημένη τους μουσική στο background και τους το αφιερώνουμε! Αν δεν «το ‘χουμε» με την τεχνολογία, τόσο το καλύτερο. Το κάνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο! Επιλέγουμε τις φωτογραφίες, τις τυπώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μικρό άλμπουμ φωτογραφιών. Κάθε χρόνο προσθέτουμε τη φωτογραφία των γενεθλίων της χρονιάς. Θα είναι ένα πολύτιμο άλμπουμ στο οποίο τα παιδιά θα ανατρέχουν πάντα.

9. Ορίζουμε ορόσημα ηλικιών στα οποία θα κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Για παράδειγμα φέτος η Εβελίνα έγινε 13 – που είναι η ηλικία στην οποία «νομιμοποιείται» να ανοίξει λογαριασμούς στα social media. Και πράγματι τους άνοιξε την ημέρα των γενεθλίων της! Μάλιστα αστειευόταν ότι θα τους ανοίξει στις 18.50 (που είναι η ώρα της γέννησής της) αλλά τελικά περιμέναμε να φύγουν οι καλεσμένοι.  Όπως και να έχει, το ορόσημο των 13 για εμάς σήμαινε social media. Κάποιο άλλο ηλικιακό ορόσημο μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο. Για παράδειγμα ότι η ώρα ύπνου μεταθέτεται μισή ώρα μετά, κλπ κλπ.

10. Αφού το παιδί πέσει για ύπνο, καθόμαστε και του γράφουμε ένα γράμμα. Για το πόσο ομόρφυνε η ζωή μας επειδή γεννήθηκε. Για το πόσο το αγαπάμε. Για το πόσο τυχεροί γονείς είμαστε.

Χρόνια πολλά!

https://www.aspaonline.gr/2016/02/04/10-akoma-idees-gia-xehorista-genethlia/