Τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου

Τα “καμπανάκια” που αν χτυπήσουν καλό είναι να λάβεις τα μέτρα σου! ...
Είναι μερικά σημάδια, μερικές συνήθειες, μερικές συμπεριφορές που χτυπάνε καμπανάκι για τη σχέση! Αν τα αναγνωρίσεις νωρίς, ίσως προλάβεις να σώσεις τη σχέση. Αν δεν τα πάρεις χαμπάρι εγκαίρως τότε τα πράγματα οδηγούνται σε άσχημη κατάληξη συνήθως...
.Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη δίνει τα δέκα σημάδια που πρέπει να σε κινητοποιήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου...

1. Να κανονίζει να κάνει πράγματα χωρίς εσένα.


2. Να μην σηκώνει το κινητό του κατευθείαν -όπως συνήθιζε να κάνει μέχρι πρότινος. Ή να βρίσκεις το κινητό του κλειστό ή η κλήση σου να μένει αναπάντητη για πάρα πολλές ώρες και μετά να σου λέει ότι “τώρα την είδε”.


3. Να αλλάξει συνήθειες γλυκές και τρυφερές που είχατε υιοθετήσει. Για παράδειγμα: το πρωινό μήνυμα, το πρωινό τηλεφώνημα ή την καληνύχτα το βράδυ.


4. Να σταματήσει να σε αποκαλεί με τα υποκοριστικά που είχατε υιοθετήσει μεταξύ σας, που ήταν ο δικός σας κώδικας επικοινωνίας.


5. Όταν δεν θυμάται πράγματα που εσύ του έχεις δώσει να καταλάβει ή σε ενδιαφέρουν πάρα πολύ.


6. Όταν αγνοεί τις προτιμήσεις σου ή τις αγαπημένες σου συνήθειες. Για παράδειγμα: αντί να παραγγείλει το συγκεκριμένο ποτό που ξέρει ότι σου αρέσει, γυρνάει και σε ρωτάει "τι θα πιείς;" ενώ πιο παλιά όταν πηγαίνατε σε ένα μαγαζί έλεγε αυτό και αυτό το ποτό.


7. Όταν έχει διαρκώς δικαιολογίες για να αναβάλλει συναντήσεις σας. Για παράδειγμα: ένα meeting παραπάνω. Ήρθαν ξένοι ξαφνικά στην εταιρία και πρέπει να τους βγάλει έξω. Προφάσεις δηλαδή για να ματαιώσει ή αναβάλλει το ραντεβού σας.


8. Όταν αλλάζει δραματικά η συμπεριφορά του. Για παράδειγμα γίνεται πιο κοκέτης από ότι ήταν. Αρχίζει δηλαδή ξαφνικά να προσέχει περισσότερο την εμφάνισή του, να φοράει διαφορετικά ρούχα από αυτά που φόραγε τόσο καιρό μαζί σου... Δείχνει ότι πάει να βγάλει ένα άλλο πρόσωπο και δεν είναι το πρόσωπο με το οποίο παρουσιαζόταν σε σένα -που το είχες αποδεχθεί- και μ' αυτό είχατε αγαπηθεί. Δεν το κάνει για να ευχαριστήσει εσένα, δεν είναι γιατί του το ζήτησες ή του έκανες μία παρατήρηση κάποτε και τώρα πάει να σου κάνει το χατήρι. Το κάνει από μόνος του.


9. Όταν γίνεται ψυχρός στο ερωτικό κομμάτι ή πολύ διεκπεραιωτικός (να τελειώσετε γρήγορα). Λιγότερο ευρηματικός, λιγότερο θερμός, λιγότερο απαιτητικός και τρυφερός. Τις περισσότερες φορές ο άντρας θέλει παραπάνω και πιο συχνά και ξαφνικά αρχίζει να αραιώνει το σεξ. Όταν κάνει σεξ είναι πολύ σύντομος, είναι ψιλοαδιάφορος, γρήγορος και χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό, πάθος, απαιτήσεις κ.α.


10. Όταν θέλει να μένει περισσότερο μόνος του. Και όταν τέλος, πει εκείνη την κακή φράση: "θέλω λίγο χρόνο" ή "θέλω λίγο χώρο για μένα". Εννοώντας ότι θέλει και λίγο δικό του χρόνο ή χώρο.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ!
Μόλις διάβασες το άρθρο και πολλά από τα παραπάνω ισχύουν. Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σε συμβουλεύει για το τι μπορείς να κάνεις!
“Εφόσον μας ενδιαφέρει πραγματικά η σχέση θα πρέπει να καθίσουμε να σκεφτούμε τι συμβαίνει, τι φταίει, γιατί απομακρυνθήκαμε. Εφόσον τον θέλουμε πραγματικά καλό είναι να του κάνουμε μια επίθεση αγάπης! Να γίνουμε πιο τσαχπίνες, να τον κάνουμε λιγάκι να ζηλέψει κι αυτός. Να μιμηθούμε κάποια από αυτά που κάνει εκείνος για να καταλάβει τη “γλύκα”. Να του δείξουμε παραπάνω ενδιαφέρον, να του κάνουμε “τσαχπινιές” και νάζια. Να προκαλέσουμε λίγο τη ζήλια του: να του πούμε για παράδειγμα "κι εγώ έχω κανονίσει κάτι με τις φίλες μου"! Ή ενώ εκείνος τόσες μέρες μας απέφευγε, όταν μας πάρει τηλέφωνο ας του πούμε: "δεν μπορώ σήμερα γιατί έχω κανονίσει κάτι. Μου το λες τελευταία στιγμή".
Αν με όλα αυτά δεν αντιδράσει τότε θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι ίσως η σχέση τελειώνει και είναι καλύτερο να το τελειώνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με την αξιοπρέπειά μας. Είναι προτιμότερο από το να μένουμε, να πληγωνόμαστε και να του δώσουμε και την χαρά να μας πει εκείνος το τέλος

10 tips από τον παιδίατρο για γερά παιδιά!


Πολλές φορές οι γονείς ρωτούν τον παιδίατρο “Γιατρέ μου τι θα μπορούσα να κάνω για να έχω το παιδί μου γερό; Ποια είναι τα πιο χαρακτηριστικά που θα μπορούσαμε να κάνουμε;”  
 
1. Μην ξεχνάτε και μην καθυστερείτε τις αναμνηστικές δόσεις στα εμβόλια. Τα εμβόλια, όλα όσα προβλέπει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού είναι απαραίτητα για την πρόληψη ασθενειών και την μείωση των θανάτων παιδικής ηλικίας. Στη χώρα μας σπάμε ρεκόρ αμέλειας καθώς πολλοί γονείς δεν κάνουν τα εμβόλια των παιδιών τους σύμφωνα με το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα ή ξεχνούν τις αναμνηστικές δόσεις με αποτέλεσμα να θέτουν τα παιδιά τους σε κίνδυνο σοβαρών ασθενειών.
Οι γονείς λοιπόν πρέπει να ξεκινούν τα εμβόλια για τις μολυσματικές ασθένειες από τις πρώτες εβδομάδες ζωής του βρέφους και να μην ξεχνούν ή να καθυστερούν τις αναμνηστικές δόσεις.

 
2. Ο θηλασμός προφυλάσσει από την παχυσαρκία. Η Ελλάδα έχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά στο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά που θηλάζουν, δεν γίνονται παχύσαρκα. Γι' αυτό λοιπόν πρέπει οπωσδήποτε να προσπαθήσει η μαμά να θηλάσει το παιδί της.
Επίσης είναι αποδεδειγμένο ότι μία παχιά μητέρα, αυξάνει το ρίσκο να γίνει και το παιδί της παχύσαρκο γι' αυτό είναι σημαντικό να έχουν σωστές διατροφικές συνήθειες μέσα στην οικογένεια.

 
3. Προσοχή στα παιδικά ατυχήματα! Τα 10 στα 100 παιδάκια που φτάνουν στο ιατρείο έχουν ένα σοβαρό ατύχημα ειδικότερα στο σπίτι. Χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, ειδικά για τα παιδιά τα οποία είναι μέχρι 4 ετών διότι η πρώτη αιτία θανάτου σε αυτή την ηλικία είναι τα ατυχήματα. Χρειάζεται λοιπόν διαρκείς και υπεύθυνη επιτήρηση, φροντίδα στο περιβάλλον που μεγαλώνουν τα παιδιά με κανόνες ασφαλείας και αντί – ατυχηματική προστασία.

 
4. Πίνουμε γάλα για γερά κόκαλα. Το ασβέστιο που έχει το γάλα συντελεί στο χτίσιμο της οστικής μάζας των σκελετών των παιδιών. Ακόμα υπολογίζεται ότι το γάλα που πίνει το παιδί στην παιδική ηλικία του χρησιμεύει για μια ολόκληρη ζωή, καθώς το ασβέστιο που μπαίνει στον οργανισμό του αποθηκεύεται μέχρι τα 20 χρόνια του. Γι' αυτό λοιπόν τα παιδιά μέχρι 20 χρονών θα πρέπει να πίνουν τουλάχιστον 2 με 3 ποτήρια γάλα την ημέρα.

 
5. Μην πιέζετε τα παιδιά στο φαγητό. Δεν πιέζουμε τα μωρά να ολοκληρώσουν το γεύμα τους, εάν δεν το θέλουν. Αντίθετα ακολουθούμε τον ρυθμό του όσον αφορά τα ωράρια των γευμάτων αλλά και τις ανάγκες του όσον αφορά την ποσότητα. Ο κανόνας αυτός καλό είναι να τηρείται και όταν μεγαλώνει το παιδί.
Γι' αυτό και οι Έλληνες γονείς δεν χρειάζεται να αγχώνονται ή να πιέζουν το παιδί να αδειάσει το πιάτο εφόσον ο παιδίατρος διαβεβαιώνει ότι η ανάπτυξή του είναι φυσιολογική.

 
6. Το τελευταίο τσιγάρο το καπνίσατε χθες. Σε περιβάλλον καπνιστών που μεγαλώνει ένα παιδί, το 1/3 του καπνού είναι σαν να το καπνίζει το ίδιο το παιδί. Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ατμόσφαιρα επιβαρυμένη σε καπνό, παθαίνουν συχνά ιώσεις, λοιμώξεις του αναπνευστικού και ωτίτιδες, ενώ το 1 στα 2 παιδιά με άσθμα έχουν γονείς που καπνίζουν. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να μην καπνίζουμε μπροστά στα παιδιά.

 
7. Άθληση και παιδί πάνε μαζί. Για ένα σκελετό χωρίς προβλήματα, αλλά και για την πρόληψη της οστεοπόρωσης στο μέλλον, η καλύτερη άσκηση που συστήνουν οι περισσότεροι ορθοπεδικοί είναι το κολύμπι, το οποίο γυμνάζει όλο το σώμα, βοηθάει το παιδί να αποκτήσει σωστή στάση κορμού και συντελεί στην μείωση της κύφωσης.
Γενικότερα όμως οποιοδήποτε σπορ αρέσει στο παιδί, ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του και στις προτιμήσεις του, είναι καλό αρκεί πραγματικά να αθλείται.

 
8. Πλύσιμο των χεριών για λιγότερες ιώσεις. Το πλύσιμο των χεριών είναι από τους σημαντικότερους τρόπους προστασίας από την μετάδοση μικροβίων και ιώσεων, δεδομένου ότι το 80% των ιώσεων και των μικροβίων μεταδίδεται με τα χέρια.
Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο εσείς όσο και τα ίδια σας τα παιδιά να υιοθετούν την συνήθεια να πλένουν συχνά τα χέρια τους και ιδιαίτερα πριν από το φαγητό.

 
9. Βάλτε χρώμα στη ζωή των παιδιών. Άφθονο νερό και φυτικές ίνες που προέρχονται από τα χρωματιστά λαχανικά είναι οι τροφές εκείνες οι οποίες δυναμώνουν τον οργανισμό του παιδιού, βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου, θεραπεύουν την δυσκοιλιότητα και κάνουν γερό τον οργανισμό του παιδιού.

 
10. Καθαρή μύτη για λιγότερες λοιμώξεις. Οι περισσότερες ιώσεις και ήπιας μορφής λοιμώξεις του ανωτέρου συστήματος ξεκινούν με βήχα και συνάχι. Η μύτη είναι μια μεγάλη πόρτα εισόδου για τα μικρόβια τα οποία από εκεί περνούν και στον λαιμό και στα αυτιά και στους γόμφους. Πρέπει λοιπόν όσο γίνεται περισσότερο να καθαρίζουμε την μυτούλα του παιδιού με φυσιολογικό ορό και στα μεγαλύτερα παιδιά να κάνουμε ρινοπλύσεις με ειδικό ορό ή με θαλασσινό νερό.